Yayınlandığı ilk gün okuyup ben bunu yaparım diye işaretleyip denemek için taa iki sene beklemişim ve büyük hata etmişim. Ben ettim, siz etmeyin, illa ki deneyin. Mangal mevsimine girerken böyle bekleyince
bozulmayan, patates ve makarna salatasına alternatif, biraz doyurucu bir salatayı denediğime çok sevindim.
Benim başka bir
hatam da havuçları spiralizer ile doğramam oldu. Siz iyisi mi tarife sadık
kalın ve havuçları rendeleyin, o şekilde sosu daha iyi çekecekler. Ayrıca evde
maydonoz vardı, hangi akla hizmet maydonozunu koymamışım, onu da bilmiyorum.
Dalgınlığıma geldi herhalde.
Benden sonra
tarifi deneyen Mügebey 20 dakikada nohutların çıtır olmadığını söylese de ben
250 derece fırında 20 dakikada gayet iyi bir netice aldım. Nohutların üzerine ayrıca zahter de serptim.
İsrail’den o kadar zahter taşımışım, bu sene belli ki herşey zahterle
pişecek. Bir büyük konserve kutusu nohut
benim kullandığım kadar havuç için çok fazla geldiği için ertesi gün
artanlarını çerez gibi yedik. Lezzetliydi.
Son olarak
tarifteki antep fıstığı, bence tamamen lüzumsuz. Ama sizin elinizde çok fıstık
var veya o tadı çok seviyorsanız ekleyin elbette.
No comments:
Post a Comment